Urejanje (kopiranje) teksta CMS spletne strani

Vnos vsebine v CMS urejevalnik je podoben kot pisanje teksta Word dokumenta (celo bolj osnoven). Na voljo imamo različna orodja za oblikovanje stilov pisave (poravnave, barve, seznami, povezave, tipi pisav, velikosti) ter nalaganje slik.

Kopiraj/prilepi vsebino iz Word dokumenta

Kadar želimo prekopirati vsebino iz programa za urejanje (procesiranje) tekstovnih dokumentov se je potrebno zavedati, da bo poleg besedila prilepljen tudi označevalni stil besedila. To včasih predstavlja začetnikom velik problem, saj ko stran shranimo, rezultat ni povsem enak pričakovanem (neželjene barve, povezave, velikost črk, več tipov pisav, tekst čez rob, ipd.). Da se izognemo neželjenemu kopiranju oblike (stila) in kopiramo samo tekst, lahko rešimo zadevo na zelo enostaven način.

 

Besedilo oz. tekst iz Word dokumenta najprej prekopiramo v "Beležnico (Notepad)". Tukaj bomo prilepili le golo besedilo brez stila (plain/text). Sedaj lahko iz beležnice kopiramo tekst v CMS-jev WYSIWYG urejevalnik teksta.

Značke: cms urejevalnik, kopiranje teksta, word, openoffice, writer, stili besedila, urejanje strani
Kako izdelati spletno stran? Poceni in najcenejše podjetje za izdelavo.
  • Izdelava internetnih strani za podjetja, klube, društva, organizacije - ugodno in poceni Zahtevajte kakovostno internetno predstavitev za vaše podjetje. Cenik izdelave internet strani.

  • Brezplačno gostovanje internetne strani Odločite se za izdelavo pri nas in omogočili vam bomo 12 mesečno brezplačno gostovanje na strežniku.

  • Izdelava spletnih aplikacij in sistemov Spletne aplikacije so orodja, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovne procese. Naročite aplikacijo po vaši meri.

  • Kako na prvo stran iskalnika Google? Optimizacija za iskalnike in načrtovanje, marketing. Optimizacija strani za ključne besede in boljše uvrstitve in pozicije v iskalnikih kot so Najdi.si, Google.com, Bing, Yahoo in ostali. Vpis v imenike.

  • Izdelava in postavitev spletne trgovine Odprite vašo prodajalno preko interneta. Kaj potrebujemo za internetno prodajo? Svetovali vam bomo pri postavitvi internetne trgovine.

  • Kako povečati obisk, višja mesta v iskalniku?

Spletno mesto za učinkovitejše delovanje uporablja spletne piškotke. Preberi več o uporabi piškotkov