Kako pravilno izmeriti hitrost vaše internetne povezave

Imate občutek, da vam vaš ponudnik v internetne povezave omejuje hitrost? Ste deležni hitrosti za katero plačujete? Uporabniki interneta imamo na voljo razlilčne dostope v internet.  Od stare telefonske do modernejših (kabelski, optični kabel, brezžični wi-fi, satelitski, mobilni telefoni). Nobena skrivnost ni, da ima vaš ponudnik dostopa v internet možnost upočasnitve BitTorrent (peer-to-peer / P2P) omrežja ali dodelitev nižje prioritete vašemu prometu. Google in skupina patnerjev, je razvila set orodij, ki omogočajo potrošnikom in razvijalcem natančno poizvedbo stanja svoje povezave (hitrost, varnost). Gre za zbirko res zmogljivih orodij, ki jih je vredno preizkusiti.
Zbirka orodij za testiranje : http://measurementlab.net/measurement-lab-tools

Hitrost vaše povezave (upload / download / ping)

Merilnik hitrosti vam poda končno relativno oceno, ki je matematično izračunana s pomočjo razmerja med hitrostjo s katero lahko oddajate podatke (upload), hitrostjo s katero prejemate podatke (download) in latenco ali zakasnitev (v milisekundah). Na podalgi vašega IP naslova, vas bo povezal na Vam najbližji strežnik (ki gosti omenjeni servis).

Kje lahko izmerite hitrost?

Spletnih servisov za merjenje hitrosti je na internetnu kar nekaj, zato so našteti samo servisi, ki imajo strežnike locirane v Sloveniji, kar vam omogoča pridobitev zaneslivejših rezultatov.

Značke: hitrost internetne povezav, kako izmeriti hitrost, t2, siol, telemach

Objavi nov komentar

SPAM TUKAJ NI DOBRODOŠEL!Če želiš komentirati objavo, je tvoj komentar dobrodošel v primeru, da gre za konstruktivne mnenje, vprašanje ali kritiko ki se navezuje na objavo. Marketinško usmerjeni komentarji ne bodo objavljeni.
Vsebina polja je zasebna in ne bo vidna javnosti.
CAPTCHA
Varnostna zaščita proti SPAM-u.
Image CAPTCHA
Prepiši znake ki jih vidiš na sliki
Kako izdelati spletno stran? Poceni in najcenejše podjetje za izdelavo.
  • Izdelava internetnih strani za podjetja, klube, društva, organizacije - ugodno in poceni Zahtevajte kakovostno internetno predstavitev za vaše podjetje. Cenik izdelave internet strani.

  • Brezplačno gostovanje internetne strani Odločite se za izdelavo pri nas in omogočili vam bomo 12 mesečno brezplačno gostovanje na strežniku.

  • Izdelava spletnih aplikacij in sistemov Spletne aplikacije so orodja, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovne procese. Naročite aplikacijo po vaši meri.

  • Kako na prvo stran iskalnika Google? Optimizacija za iskalnike in načrtovanje, marketing. Optimizacija strani za ključne besede in boljše uvrstitve in pozicije v iskalnikih kot so Najdi.si, Google.com, Bing, Yahoo in ostali. Vpis v imenike.

  • Izdelava in postavitev spletne trgovine Odprite vašo prodajalno preko interneta. Kaj potrebujemo za internetno prodajo? Svetovali vam bomo pri postavitvi internetne trgovine.

  • Kako povečati obisk, višja mesta v iskalniku?

Spletno mesto za učinkovitejše delovanje uporablja spletne piškotke. Preberi več o uporabi piškotkov