Seznam vseh objav v kategoriji » Spletne strani

Vpisovalec spletne strani v imenike - Sitepromo 2.0

Zakaj google na najde spletne strani?

Zakaj je vpis v spletne imenike bistvenega pomena pri optimizaciji spletne strani ali ko spletni iskalnik ne najde spletne strani smo že pisali v eni izmed preteklih objav. V tej objavi pa vam želimo predstaviti posodobljeno orodje (verzijo 2.0) za vpis spletne strani v imenike Sitepromo 2.0. Tokrat smo orodje izboljšali predvsem iz strani uporabniškega vidika in mu dodali več kot 100 novih spletnih imenikov. Tako verzija 2.0 trenutno omogoča vpis v več kot 300 spletnih imenikov. Si predstavljate da bi se lotili iskanja imenikov in vpisovanja ročno. Nekaj tednov dela vam ne uide :)

 

Piškotki (cookies) - kaj prinaša nova zakonodaja?

Zakon o spletnih piškotkih - uporaba nove direktive

Od 15.06.2013 naprej začne veljati nov zakon (Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012))  o uporabi piškotkov za vse lastnike spletnih mest. Zakonodaja določa nove smernice uporabe piškotkov s katerimi želijo izboljšati varovanje osebnih podatkov (več o smernicah).

Kaj so spletni piškotki - cookies?

Vpis v spletne imenike in zakaj je pomemben?

Spletni imeniki za vpisovanje - Vpisovalec v imenike

Da so povratne povezave pomembne za ragniranje vaše spletne strani, ste verjetno že mnogokrat slišali. Tako back-linkanje iz spletnih strani na vašo spletno stra je zelo popularano, saj si na ta način dobro utrdimo mesto v izpisu iskalnika (več kot jih imamo, boljše je). Povratne povezavo si lahko predstavljamo kot +1 za našo vsebino.
V tej objavi želim predstaviti eden od načinov kako lahko pridete do "linkov" na vašo stran preko preprostega orodja z zelo malo truda - z uporabo spletnih imenikov.

Trgovina z igračami - Lalaloopsy

Predstavljamo vam trgovino z igračami - Hahaigace.si

Podpora uporabnikom spletnih storitev

Podpora pri uporabi spletnih storitev - pomoč

Na naši spletni strani smo odprli novo stran oz. "bazo znanja" s pogosto zastavljenimi vprašanji. Na strani želimo na enem mestu zbrati čim več informacij v zvezi z storitvami in servisi za katere nudimo podporo. Za boljšo organizacijo so odgovori razporejeni v skupine: Spletne strani, CMS spletne strani, Izdelava spletne trgovine, Spletno plačevanje...

 

Vabljeni, da nam zastavite vprašanje in s tem obogatite bazo!

 

Povezava: Podpora uporabnikom spletnih storitev - FAQ

 

Kako odkriti kopirane spletne vsebine in plagiatorstvo?

Kako poiskati plagiatorstvo - kopiranje vsebin?

Ste napisali zanimiv članek v katerega ste vložili veliko truda? Ali pa vas samo zanima kdo vse na spletu si je "prilastil" vaše vsebine? Na spletu danes vlada trend imenovan "copy/paste".

 

Zelo malo ljudi ki to počnejo se zaveda kakšne pravice je avtor vsebine uporabniku sploh podelil. Kopirane vsebine iz spletne strani je s pomočjo iskalnika danes zelo lahko odkriti, vendar za to obstajajo tudi namenska orodja, ki to delo opravljajo veliko bolje. Primer iskanja skopirane vsebine iz vaše spletne strani ali bloga bi bil verjetno, da nekaj stavkov kopirate in prilepite v iskalnik in upate, da jih bo ta prikazal med rezultati.

 

CMS spletne strani - je urejevalnik spletne strani resnično potreben?

CMS urejevalniki spletnih strani

Velikokrat stranka že ima spletno stran, ker ta ni dinamična ponavadi spoznajo da za urejanje takšne spletne strani potrebno veliko časa (opravljanje vsebin je rutinsko in časovno zelo potratno v primerjavi z CMS stranjo). Zavedajo se da potrebujejo orodje (urejevalnik) preko katerega bi lahko vsebino spletne strani urejali. Potrebujejo seveda CMS ali Content Managment System.

 

Kaj je CMS - Content Managment System?

Analiza spletne strani - daignostični pregled

Kako povečati obisk spletne strani - Zahtevajte Analizo

Spletni mojstri dobro vedo, da danes uspešna spletna strani ni nikoli prepuščena naključju ampak je plod trdega dela in spremljanja, analiziranja in testiranja oprijemov ki izboljšajo.

Časi ko smo na splet postavili stran in je nato "čudežno uspela" so mimo. Ker pa bi seveda vsi radi imeli uspešno spletno stran, pa to zahteva kar nekaj raziskovanja in spremljanja področja.

 

Spletne strani lahko pestijo mnoge težave: spletna stran izgine iz rezultatov iskalnika, slaba uvrstitev za določene ključne besede, ne dosega željenega obiska in povpraševanja, prevelik "bounce rate" spletnih strani in še bi lahko naštevali.

 

Stroški postavitve spletne strani ali trgovine - pregled nastalih stroškov

Nastali stroški pri postavitvi spletne strani ali trgovine

Se odločate za spletno stran pa nimate povsem jasne slike kakšni so stroški spletne strani ali trgovine? Spletna stran velja za najcenejšo in najučinkovitejšo reklamo, ki jo lahko vaši dejavnosti privoščite, prav tako to velja za spletno trgovino (v primerjavi s stroški fizične trgovine). Vendar tudi spletna stran ali spletna trgovina prinese nekaj dodatnih stroškov mesečnih ali letnih stroškov. Veliko pa je seveda odvisno od samega obsega vaše dejavnosti na spletu: stroški so odvisni od same zahtevnosti.

 

Zakaj je podpora kredite kartice v spletni trgovini nujna?

Ker se lastniki spletne trgovine (trgovci) velikokrat znajdejo pred dilemo, katera plačilna sredstva oz. plačilne metode svojim kupcem ponuditi, je smiselno predstaviti nekaj poglavitnih prednosti, ki vam jih podpora kreditnih kartic v spletni trgovini prinaša.

 

Spodbujanje nakupa - stranka se za nakup odloči veliko prej saj ne potrebuje posedovati potrebnega denarja. Kupci s kreditnimi karticami načeloma veljajo za večje potrošnike. S tem se tudi izognemo morebitni izgubi stranke ko mogoče tisti trenutek nima dovolj denarja in bi morda želela opraviti nakup kasneje. Ker zapusti vašo spletno trgovino je verjetnost za ponoven obisk in nakup veliko manjša (izdelek lahko najde drugje).

 

Kako izdelati spletno stran? Poceni in najcenejše podjetje za izdelavo.
  • Izdelava internetnih strani za podjetja, klube, društva, organizacije - ugodno in poceni Zahtevajte kakovostno internetno predstavitev za vaše podjetje. Cenik izdelave internet strani.

  • Brezplačno gostovanje internetne strani Odločite se za izdelavo pri nas in omogočili vam bomo 12 mesečno brezplačno gostovanje na strežniku.

  • Izdelava spletnih aplikacij in sistemov Spletne aplikacije so orodja, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovne procese. Naročite aplikacijo po vaši meri.

  • Kako na prvo stran iskalnika Google? Optimizacija za iskalnike in načrtovanje, marketing. Optimizacija strani za ključne besede in boljše uvrstitve in pozicije v iskalnikih kot so Najdi.si, Google.com, Bing, Yahoo in ostali. Vpis v imenike.

  • Izdelava in postavitev spletne trgovine Odprite vašo prodajalno preko interneta. Kaj potrebujemo za internetno prodajo? Svetovali vam bomo pri postavitvi internetne trgovine.

  • Kako povečati obisk, višja mesta v iskalniku?

Spletno mesto za učinkovitejše delovanje uporablja spletne piškotke. Preberi več o uporabi piškotkov