Stroški postavitve spletne strani ali trgovine - pregled nastalih stroškov

Nastali stroški pri postavitvi spletne strani ali trgovine

Se odločate za spletno stran pa nimate povsem jasne slike kakšni so stroški spletne strani ali trgovine? Spletna stran velja za najcenejšo in najučinkovitejšo reklamo, ki jo lahko vaši dejavnosti privoščite, prav tako to velja za spletno trgovino (v primerjavi s stroški fizične trgovine). Vendar tudi spletna stran ali spletna trgovina prinese nekaj dodatnih stroškov mesečnih ali letnih stroškov. Veliko pa je seveda odvisno od samega obsega vaše dejavnosti na spletu: stroški so odvisni od same zahtevnosti.

 

Poglejmo torej konkretne oblike nastalih stroškov postavitve spletne strani ali spletne trgovine. Za primer si bomo vzeli predstavitveno spletno stran in osnovno spletno trgovino. Primerjave cen so informativne narave. Sama izdelava in postavitev spletne strani nista zajeti saj večino ponudnikov ne objavlja cenika (ponavadi zaradi individualnih rešitev).

 

Gostovanje na strežniku

Gostovanje na strežniku predstavlja mesečni ali letni strošek (odvisno od ponudnika oz. paketa) in je nekaj kar je povsem samoumevnega tako za spletno stran kakor spletno trgovino. Cenik spletnega gostovanja se znajo zelo razlikovati tudi po različnih tipih, zato je potrebno dobro predvideti kakšno gostovanje bomo potrebovali.

 

Primer stroškov pri Netron.si

- Spletna stran: 50€/leto (1 leto brezplačno)

- Spletna trgovina: 60€/leto (1 leto brezplačno)

 

Primer stroškov pri ostalih ponudnikih

- Spletna stran: 50€-80€/leto

- Spletna trgovina: 60€-120€/leto

 

Registracija domene

Registracija domene oz. spletnega naslova strani predstavlja letni strošek. Domeno lahko registriramo tudi za več kot 1 leto (kar je ponavadi ceneje). Cene registracije domen se med registrarji razlikujejo (nekaj €). Dražji ponudniki domen imajo poleg registracije vključene še dodatne storitve, kar registracijo domene naredi "dražjo".

 

Primer stroškov pri Netron.si

- Spletna stran: 20€/leto (1 leto brezplačno)

- Spletna trgovina: 20€/leto (1 leto brezplačno)

 

Primer stroškov pri ostalih ponudnikih

- Spletna stran: 20€-25€/leto

- Spletna trgovina: 20€-25€/leto

 

Vzdrževanje spletne strani

Neglede nato, da današnje spletne strani poganjajo CMS sistemi, se nekatrim lastnikom spletnih strani (pri trgovini je to že skoraj nemogoče) zaradi drugih obveznosti nima časa ukvarjati s spletno stranjo. Vzdrževanje prepustijo podjetju. Tukaj velja biti previden in se dobro pozanimati kaj pravzaprav plačujete. Nekatera podjetja zaračunavajo in vključujejo storitve, ki jih ne potrebujete oz. niti ne veste kaj predstavljajo. Stroški vzdrževanja strani pa so tudi tukaj povsem odvisni od obsega in tehnićne zahtevnosti. Ni pa nujno da vzdrževanje sploh potrebujete. Pri vzdrževanju je konkretne primerjave žal zelo težko podati, saj ura zahtevnega programiranja nikakor ne more imeti enake cene kot npr. vnos vsebine ali konfiguracija CMS sistema.

 

- Spletna stran: odvisno od dela (ponavadi na mesec oz. na opravljeno delo)

- Spletna trgovina: odvisno od dela (ponavadi na mesec oz. na opravljeno delo)

 

Svetovanje pri vzpostavitvi in tehnična pomoč

Povsem je odvisno spet od podjetja ali so vam pripravljeni svetovati brezplačno ali pa boste tudi uro svetovanja mogli plačati. Obstajajo tudi kombinacije kjer je celotno svetovanje brezplačno, tehnična pomoč pa ima fiksno urno postavko.

 

Primer stroškov pri Netron.si

- Spletna stran: brezplačno svetovanje in tehnična pomoč

- Spletna trgovina: brezplačno svetovanje tehnična pomoć

 

Primer stroškov pri ostalih ponudnikih

- Spletna stran: 20€-35€/uro

- Spletna trgovina: 20€-35€/uro

 

Komu zaupati izdelavo? Je najcenejše lahko tudi najboljše? Za zaključek pa še v razmislek v kaj želite vaš denar investirati. Članek kaj so poceni spletne strani vam bo podal nekaj smernic, ki jih velja upoštevati kadar je vaš proračun omejen.

Značke: kakšni so stroški, spletna stran, spletna trgovina, koliko stane spletna trgovina, kakšni so stroški vzdrževanja, mesečni stroški, letni stroški

Objavi nov komentar

SPAM TUKAJ NI DOBRODOŠEL!Če želiš komentirati objavo, je tvoj komentar dobrodošel v primeru, da gre za konstruktivne mnenje, vprašanje ali kritiko ki se navezuje na objavo. Marketinško usmerjeni komentarji ne bodo objavljeni.
Vsebina polja je zasebna in ne bo vidna javnosti.
CAPTCHA
Varnostna zaščita proti SPAM-u.
Image CAPTCHA
Prepiši znake ki jih vidiš na sliki
Kako izdelati spletno stran? Poceni in najcenejše podjetje za izdelavo.
  • Izdelava internetnih strani za podjetja, klube, društva, organizacije - ugodno in poceni Zahtevajte kakovostno internetno predstavitev za vaše podjetje. Cenik izdelave internet strani.

  • Brezplačno gostovanje internetne strani Odločite se za izdelavo pri nas in omogočili vam bomo 12 mesečno brezplačno gostovanje na strežniku.

  • Izdelava spletnih aplikacij in sistemov Spletne aplikacije so orodja, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovne procese. Naročite aplikacijo po vaši meri.

  • Kako na prvo stran iskalnika Google? Optimizacija za iskalnike in načrtovanje, marketing. Optimizacija strani za ključne besede in boljše uvrstitve in pozicije v iskalnikih kot so Najdi.si, Google.com, Bing, Yahoo in ostali. Vpis v imenike.

  • Izdelava in postavitev spletne trgovine Odprite vašo prodajalno preko interneta. Kaj potrebujemo za internetno prodajo? Svetovali vam bomo pri postavitvi internetne trgovine.

  • Kako povečati obisk, višja mesta v iskalniku?

Spletno mesto za učinkovitejše delovanje uporablja spletne piškotke. Preberi več o uporabi piškotkov