Zgradba telekomunikacijskih omrežij

Mobilni oddajniki - telekomunikacije omrežja

V uvodnem članku v mobilne tehnologije smo predstavili generacije mobilnih omrežij. V tem članku nadaljujemo z zgradbo telekomunikacijskih omrežij. Omrežna arhitektura prikazuje katere funkcije mora zagotoviti omrežja, na primer posredovanje podatkov ali podporo mobilnosti, ter kako so te funkcije zružene skupaj v omrežje. Arhitektura določa tudi referenčne točke med temi funkcionalnimi skupinami. Referenčna točka tudi določa, katere informacije se izmenjujejo posameznimi funkcionalnimi skupinami. Protokoli uporabljenih v referenčnih točkah se izberejo kasneje.

 

Opis posameznih sklopov omrežja:
User Identity Model (UMI) – predstavlja identifikacijo uporabnika za uporabo servisov v omrežju. Primer je SIM kartica (Subscriber Identity Module) s katero se naročnik prijavi v omrežje.


Mobile Terminal (MT) ali mobilna naprva - prevzema odgovornost za komunikacijao z UIM in RAN ter omogoča podporo servisov in storitev, ki nam jih omrežje ponuja.

 

Radio Acess Netword (RAN) ali radijsko omrežje – omogoča komunikacijo z terminalom in jedrom omrežja. Vsebuje bazno postajo, ki oddaja in sprejema radijski signal in iz MT. V WLAN omrežjih se bazna postaja (base station) imenuje dostopna točka ali (access point).


Core Network (CN) ali jedro omrežja – prevzema odgovornost za usmeritev prometa uporabnikove seje med RAN in ECN. Omogoča tudi podporo servisov uporabnikom.

 

Iz sheme arhitekture je razvidno, da komunikacija poteka od uporabnika v RAN in naprej v CN. Iz CN pa naprej v druga omrežja. Ker je arhitektura omrežja po funkcionalnosti ločeno razdeljena na več podskupin, je takšno omrežje možno nadgraditi brez potrebe po spreminjanju celotnega sistema

Značke: mobilna omrežja, zgradba omrežja, telekomunikacijska omrežja, kako je zgrajeno omrežje

Objavi nov komentar

SPAM TUKAJ NI DOBRODOŠEL!Če želiš komentirati objavo, je tvoj komentar dobrodošel v primeru, da gre za konstruktivne mnenje, vprašanje ali kritiko ki se navezuje na objavo. Marketinško usmerjeni komentarji ne bodo objavljeni.
Vsebina polja je zasebna in ne bo vidna javnosti.
CAPTCHA
Varnostna zaščita proti SPAM-u.
Image CAPTCHA
Prepiši znake ki jih vidiš na sliki
Kako izdelati spletno stran? Poceni in najcenejše podjetje za izdelavo.
  • Izdelava internetnih strani za podjetja, klube, društva, organizacije - ugodno in poceni Zahtevajte kakovostno internetno predstavitev za vaše podjetje. Cenik izdelave internet strani.

  • Brezplačno gostovanje internetne strani Odločite se za izdelavo pri nas in omogočili vam bomo 12 mesečno brezplačno gostovanje na strežniku.

  • Izdelava spletnih aplikacij in sistemov Spletne aplikacije so orodja, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovne procese. Naročite aplikacijo po vaši meri.

  • Kako na prvo stran iskalnika Google? Optimizacija za iskalnike in načrtovanje, marketing. Optimizacija strani za ključne besede in boljše uvrstitve in pozicije v iskalnikih kot so Najdi.si, Google.com, Bing, Yahoo in ostali. Vpis v imenike.

  • Izdelava in postavitev spletne trgovine Odprite vašo prodajalno preko interneta. Kaj potrebujemo za internetno prodajo? Svetovali vam bomo pri postavitvi internetne trgovine.

  • Kako povečati obisk, višja mesta v iskalniku?

Spletno mesto za učinkovitejše delovanje uporablja spletne piškotke. Preberi več o uporabi piškotkov